Corona Hjälp Sverige,  Ekonomi,  Samarbeten

Spartips

I betalt samarbete med https://blancolana.se/

Jag har lärt mig lite om aktier senaste året. Det är rätt spännande faktiskt. Jag följer lite olika grupper och forum för att lära mig ännu mer och hålla mig uppdaterad. Följer du några coola grupper på FB du kan tipsa om?

Jag är väldigt noga med att lära min son om ekonomi och hur han kan spara pengar på egen hand, att tänka långsiktigt inför framtiden osv. Han fyller 9 år nästa vecka så han är ännu bara ett barn men jag tror på att prata öppet om ekonomi och lära dem så mycket vi bara kan redan i tidig ålder.

Du som har barn, pratar du om sparande med dina barn?

Pandemin har krossats många människors ekonomi och idag lyssnade jag på regeringens presskonferens om hur min bransch, ”kulturbranschen” ska få fortsatt stöd. Vi är en oviss framtid till mötes och det gäller att kämpa på alla. Många människor tar lån och det är viktigt att just jämföra blacolån innan du tar dem. Läs på ordentligt och var noga med att inte ta lån du i framtiden inte har råd att betala. Det är mitt råd!

Du ska vara försiktig när du tar blancolån, men fördelen är att låna till exempelvis just kontantinsats utan att du som långivare ska pantsätta din bostad eller bil. Det betyder att just blancolån är ett lån utan säkerhet. Det viktiga är att du enligt avtalad återbetalningsplan sköter dina lån till punkt och pricka, annars riskerar du att få betalningsanmärkningar och i värsta fall hamna hos Kronofogden. Det vill ingen göra! Sätt dig ner och gör en ordentlig kalkyl på din ekonomi och räkna på inkomster och utgifter du har för att säkerhetsställa att du har råd med kostnaderna för blancolånet. Bäst är ju om du lyckas spara ihop pengar till en buffert för rainy days som nu, men det är bra att det finns alternativ.