Corona Hjälp Sverige,  Träning/Hälsa

Snopet

Igår fick jag tillbaka mitt svar från mitt näsprov jag tog för Covid-19 och det visar negativt. Snopet då jag bor med min son som konstaterades smittad. Det är andra testet jag tar nu med en veckas mellanrum och båda visar negativt. Jag kanske har T-celler, eller!?

Min son har visat milda symtom som nästäppa och aning halsont. Idag är fösta dagen som han är symtomfri så minst 2 symtomfria dagar ska han ha efter att han testades positivt förra fredagen den 30 oktober. Vi har båda varit i karantän sen onsdagen den 28 oktober.

Jag är alltså inte smittad och jag vet ej vad jag fick i onsdags när jag fick andnöd, tryck över bröstet och otrolig värk i kroppen som varade i ca 24 timmar. Det är borta helt och jag mår fint och min son mår bra han med, det är jag tacksam över. Men han saknar sina vänner och sin fotboll, vilket jag förstår! Vi har tagit ansvar och det hoppas jag även att du gör. Skydda dig själv och andra!

Det här gäller:

Information från 1177 vårdguiden till dig som haft nära kontakt med någon som har covid-19. Det här gäller: Tiden från det att man smittas till man eventuellt blir sjuk (inkubationstiden) varierar mellan 2 och 14 dagar, vanligast är fem dagar. Läs mer här vad som gäller: Om du bor med, eller har bott med, en person som har covid-19 under smittsam fas gäller följande:

Du ska alltid stanna hemma, arbeta eller studera hemifrån under minst sju dagar från den dag personen som har covid-19 tog sitt prov. Du ska beställa ett PCR-prov om du får symtom som inte går över inom 24 timmar. Invänta svaret innan du återgår till din arbetsplats eller högskolan.Du som INTE känt några symtom ska efter fem-sju dagar från att personen du bor med tog sitt prov, också beställa ett PCR-prov. Invänta svaret på PCR-provet innan du återgår till din arbetsplats eller gymnasiet/högskolan/universitet. Du behöver också vara fortsatt observant på symtom även om PCR-provet dag fem till sju är negativt, och du inte har covid-19. Provta dig igen om du får symtom. Träffa så få personer som möjligt och avstå från fritidsaktiviteter i 14 dagar. Det är så lång tid som inkubationstiden för covid-19 är.

2 Comments