Corona Hjälp Sverige,  Träning/Hälsa

Smärta från hell

Jag vill tacka vården för det fantastiska arbete ni gör. Så fort jag får svar på mina tester skriver jag det här!

Min son är 9 år och testades positivt för Covid -19 i fredags. Vi fick svar på hans test måndags. Så med stor sannolikhet har jag blivit smittad då han är med mig. Han i sin tur blev smittad av en nära familjemedlem som testades positivt förra onsdagen och sen dess har jag och min son varit i karantän.

Mina symtom kom snabbt

Jag och min son testades förra fredagen. Mitt test visade negativt och min sons test kom i måndags och visade positivt. Jag har inte känt av något alls – förrän i onsdags morse. Men inte symtom som nästäppa, feber, halsont eller hosta. Jag blev plötsligt riktigt dålig och det kom från ingenstans. Mina symtom var: Yrsel, ett hårt tryck över bröstet som om någon satt på mig och tryckte ihop mina lungor samt en obeskrivlig smärta från hell. När det hade hållit på så länge som morgon till sen eftermiddag ringde jag tillslut 1177 vårdguiden.

DE bad mig åka in direkt!

Detta för att kolla min syresättning eftersom jag var så yr och knappt kunde prata ordentligt. Då jag hade dubbelsidig lunginflammation i våras ville de att jag skulle åka in för att hålla koll och ifall jag skulle bli ännu sämre. När yrseln hade lagt sig och jag kände att jag kunde klara av att åka in så gjorde jag det. Jag är inte den som blir rädd i onödan men nu var jag fan rädd.

Jag ville ej belasta vården i onödan och jag tänkte efter många gånger innan jag tog beslutet att följa 1177 vårdguidens råd att ta mig till akuten. Efter samråd med min familj åkte jag in. Taxi var uteslutet då jag förmodligen har Covid-19 och jag ville heller inte belasta ambulanspersonal. Jag tog mig till St:göran med egen bil och det gick bra. Under tiden jag var borta var min son med den familjemedlem som smittat både honom och nu förmodligen även mig.

Det var fantastiskt bra uppstyrt på akuten och kliniskt rent. När jag anlände var det bara jag i entrén och jag fick ringa på dörrklockan. Efter en stund släpptes jag in i en hall där jag fick sitta på en stol ensam i väntan på att de skulle släppa in mig i nästa sal för inskrivning. De släpper bara in en åt gången och eftersom jag var ensam gick det fort och smidigt. Jag skrevs in och fick en lapp med ett nummer som var det bås jag skulle sätta mig i när jag väl kom fram till väntrummet. För mina symtom gällde gul linje. Jag fick gå igenom en glasdörr till som också var låst.

Väntrummet var ett stort rum med flera bås och jag uppfattade det som ca 9 bås totalt. På den plats jag skulle sitta satt en annan kille så jag fick ett annat bås i hörnet som var omringat av två glasväggar. Här satt jag i ca 4 timmar. De var snabba med att undersöka mig. De tog först tempen och kollade mitt blodtryck. Sen dröjde det ett tag innan doktorn kom och pratade med mig.

I vänthallen innan jag släpptes in för inskrivning.

Dr beslutade att de skulle ta blodprov, stickprov i näsan för Covid-19 och kolla min syresättning. Efter ca 4 timmar och trycket över bröstet började avta runt 20.00 på kvällen och syreupptagningen var 98 % sittandes, valde jag att avvika och åka hem. Det skulle nämligen dröja ca 7-8 timmar till innan jag skulle få träffa en doktor igen med mina provsvar. Jag ville inte belasta vården mer än nöden kräver och då jag kan få mina svar via appen beslutade jag mig för att åka hem igen. Smärtan däremot blev bara värre och värre.

Här satt jag med munskydd i ca 4 timmar

När jag kom hem tog jag en lång dusch! Min son fick också duscha av sig innan läggdags. Han somnade direkt men jag hade en helvetes natt och jag sov inte alls. Värken blev värre och värre från det att jag hade duschat och lagt mig. Så det blev en sömnlös natt för min del sittandes i soffan.

Värken jag hade liknar inflammation med en smärta från hell!

Den var konstant både i övre magen precis under mellangärdet likt maginfluensa värk, samt över axlar och båda armar. Fingrarna var helt bortdomnade. Smärtan liknar det jag hade när jag fick inflammation i axeln pga överansträngning när jag tränade, fast överallt och konstant samt att det kändes som om den flytta runt.

Jag tog tabletter men inget hjälpte! Jag är varken förkyld, har feber eller andra symtom förutom trötthet. Det känns som om den här sjukdomen letar efter sätt att attackera din absolut svagaste länk och min var just ”leder och mage”.

Preppat med vitaminer och mineraler!

Jag är noga med att varje dag ta alla viktiga vitaminer och mineraler jag kan och har gjort det en lång period. Jag är stark och har byggt upp ett bra immunförsvar samt tränat en hel del. Kanske är det därför jag ej fick feber, halsont, hosta eller snuva?

Denna spray med bara naturliga örter fick jag av min vän Jean.
Bikarbonat i ett glas vatten varje morgon för att basa kroppen.

Jag har druckit gurkmeja i varm havremjölk så kallad ”guldmjölk”. Det verkar antiinflammatoriskt samt att jag varje morgon nu tar Birkarbonat i ett glas vatten och häller i mig för att basa kroppen.

Runt 09.00 i torsdags morse släppte tillslut värken och jag hoppas att det är över nu och inte kommer tillbaka eller att jag får andra symtom. Jag är trött och känner mig rätt mör. Natten mellan torsdag – fredag har jag sovit gott och idag fredag känner jag mig mycket bättre. Min son mår ok och det har idag gått 1 vecka sen han tog sitt test.

Tack till alla som har hört av sig och velat hjälpa mig, men jag är ok och klarar mig! Tack även till Jean som har lämnat en magisk spray och hängt på dörren med örter 🌿 som jag ska ta fler gånger om dagen. Den är magi! Min älskade mamma och pappa som har varit så oroliga. Ni hjälper mig bäst att vara rädd om er”

Tack till mina nära och kära. Ni vet vilka ni är. ❤️🌹