Samarbeten

Så hittar du den mest prisvärda mäklaren

I betalt samarabete med Puffer AB

Många gånger när man säljer bostad är det priset som känns avgörande. Det kan bero på att man försäljningspriset är lågt, för att man fortfarande har lån på bostaden som man vill kunna lösa eller för att man helt enkelt vill behålla så mycket som möjligt av förtjänsten. Egentligen är prisvärdhet viktigt för de flesta – man vill helt enkelt få så mycket som möjligt för pengarna. Detta handlar inte alltid om ett så lågt pris som möjligt, utan snarare om att det man får ska kännas värt priset man betalar. 

Hitta prisvärda mäklare

För att hitta prisvärda mäklare behöver man jämföra mäklare. Man behöver helt enkelt ta reda på vad olika mäklare tar i arvode, och sedan jämföra dessa. Detta kan man göra genom att helt enkelt kontakta olika mäklare för att få prisuppgifter, men det kan vara enklare att använda en jämförelsetjänst för att direkt få fram alla mäklare i närheten och se deras arvoden.

När man sedan jämför dessa mäklare bör man inte enbart utgå från deras faktiska pris. Vill man ha det lägsta priset så är det förstås detta man bör göra, men vill man ha det mest prisvärda alternativet så bör man även kolla på vad som ingår.

Det finns mäklare med väldigt låga priser, och då ofta fasta priser istället för provision, men då brukar det istället inte ingå så mycket – ibland inte ens det mest självklara. Därför är det alltid viktigt att även jämföra vad som ingår, för att hitta det mest prisvärda alternativet.

Mäklare i olika städer

Något annat som är viktigt är förstås att mäklaren jobbar i den stad eller ort där man vill sälja. Man bör alltså ta reda på mäklararvoden just där, till exempel info om mäklararvoden i Stockholm eller mäklararvoden i Göteborg.

Beroende på vart man bor kan alternativen vara många, eller väldigt få. I större städer är det enklare att jämföra och hitta mer prisvärda alternativet på grund av det stora utbudet, men det innebär inte alltid att det är där man hittar mest prisvärda alternativ. En fördel med färre alternativ kan också vara att det blir enklare att hitta en mäklare, eftersom det helt enkelt inte finns så många att välja mellan.