Corona Hjälp Sverige,  Ekonomi,  Samarbeten

När pumpen är tom

Annons/Reklam för Financy

Hur ser din ekonomi ut nu i Corona – tider? Tyvärr vet jag att det är många som har tvingats ta lån och en del snabba lån för att ens överleva och som i längden har sjukt höga krediter. Människor hamnar på obestånd och skuldsätter sig av olika anledningar och där jag vet de som blivit av med sina jobb och väntan på sin A-kassa tar extremt lång tid. Det här är något viktigt att våga prata om. Jag vill poängtera att jag inte har gjort det själv men att jag vet många som inte har haft andra val.

Jag tycker det är hemskt att alla de här människorna nu tvingas låna pengar akut för att överleva. Det är oerhört viktig om du nu är där själv att ha ett ansvarsfullt lånande. Det är du i framtiden som ska betala de här pengarna tillbaka och har du riktig otur kan det ta dig upp till 10 år att bli skuldfri om du ej ser upp. Det här kan bli förödande för många människor.  Det gäller att städa upp sin ekonomi.

Om du som läser det här har för många smålån, kan det vara läge att ta ett så kallat samlingslån. Samlingslån eller omstartslån är ett lån som knyter ihop dina tidigare lån för att betala av dem med ett nytt lån. Syftet är att få bort dina olika smålån hos olika långivare så att det blir lättare för dig hålla koll på inbetalningar och få en bättre kreditvärdighet.

Jag har kikat runt lite på vad du kan tänka på. Många köper en hel del onödiga saker på kredit eller tar flera mindre lån. Vänd dig inte till en långivare med ofördelaktiga villkor där räntan är extremt hög. Jämför därför långivare och nischbanker som ibland kan ha mycket fördelaktiga villkor om du kollar riktigt noga.

    • Alla lån samlas på ett ställe eftersom de omvandlas till ett enda lån hos en långivare
    • En kreditupplysning tas
    • Du väljer löptid för samlingslånet på de villkor långivaren sätter upp
    • Du betalar en ränta
    • En inbetalning per månad