Bröllop,  Personligt,  Samarbeten

Kärlekens resa

I samarbete med nätdejtingtips.se 

Innan jag träffade Niklas var jag singel i lite mer än 1 år. Jag hade nästan gett upp hoppet helt. Jag var inte alls så sugen på dejting, nätdejting eller jaga runt på olika dejtingsidor efter jakten på den rätta – det var inte min grej helt enkelt. Jag blev sen bjuden på en dejt som faktiskt skulle bli en fullträff och förändra mitt liv.

I slutet av september 2018 träffade jag Niklas för första gången. Det var en oskyldig dejt som varade i över 5 timmar på en bar i närheten. Vi skildes åt och det skulle dröja innan vi sågs igen. Men vi höll kontakten och pratade varje dag, flera timmar i telefon. Vi föll pladask för varandra och vi utvecklade vår relation ganska snabbt efter det. Det har inte alltid varit lätt att få ihop en vardag när man lever i sär. Niklas med sina barn i Norrtälje och jag med min son i Stockholm. Men vi har klarat av både toppar och dalar i vår relation och det har inte varit lätt alla gånger. Vi har till och med tagit olika avfarter genom vår resa men ändå lyckats komma ut på samma väg igen – tillsammans.

Det är många som undrar hur Niklas friade till mig, här bjuder jag på den fina historien.

Lördagen den 25 maj 2019 tog jag och min pojkvän Niklas en promenad och vi beslutade oss för att gå förbi en butik i centrala Stockholm strax före lunch, en butik jag ofta slinker in på. Niklas fortsatte till avdelningen för män och jag gick runt och försökte hitta något trevligt att ha på mig för kvällen. Bara några minuter efter att han gått iväg började en kvinna tala högt i högtalarna. Hon läste från vad jag trodde var en romantisk ny bok. Tusen sinnen rusade genom mitt huvud. Var det här reklam för en ny romantisk bok? En kvinna som skulle berätta för sin man något fint eller meddela att hon har överlevt något hemskt?

Jag hade ingen aning om vad som väntade, men det var vackert. Då såg jag min pojkvän igen och jag ropade hans namn, men han ignorerade mig helt och gick istället med bestämda steg fram till ett för mig okänt par och överlämnade en telefon. Var det den här telefonen mannens som han hade glömde någonstans i butiken som nu Niklas var snäll nog att lämna tillbaka? Nej så var det inte heller. Det var Niklas telefon som han överlämnade  till den här mannen och som då började filma mig.

Niklas vänder sig om och gick mot mig med det största leendet jag någonsin sett han ha. Då säger kvinnan i högtalarna;

”Denise, jag älskar dig och jag vill tillbringa resten av mitt liv med dig”. Niklas sätter sig på knäna och frågar;

Vill du gifta dig med mig?

Jag hamnade nog i total chock. Jag förstod inte riktigt att han faktiskt friade till mig. Jag börjar skratta och visste inte riktigt jag skulle agera eller reagera. Jag vände mig om och såg en massa främmande människor som bevittnade Niklas frieri till mig. När jag vände mig tillbaka mot Niklas som satt tålmodig på sina knän och väntade, insåg jag att jag inte hade gett honom något svar.

Ja, jag vill gifta mig med dig, sa jag och började gråta.

Jag har nog lite minnesluckor av exakt vad som hände där och då för det kom helt oväntat. Detta ögonblick kommer jag för alltid att komma ihåg och minnas med glädje och kärlek. Efter det tog han mig till en trevlig lunchrestaurang för att äta lunch. Det var då det sjönk in att han precis hade friat till mig – och att jag sa ja.

Vårt bröllop var bokat och spikat nu i sommar 2020 men på grund av Covid – 19 har vi beslutat att skjuta fram det till 2021. Det är vi givetvis ledsna över, men hälsan går först och vi känner nu båda att vi ges en möjlighet att lära känna varandra ännu bättre innan vi ingår äktenskap.

One Comment