Personligt

Jag tvingades till tystnad för att han var så mäktig!

Göran Lambertz beteende är inget nytt, män som missbrukar sin maktposition. Det är så många gånger som män har kladdat på mig genom åren att jag ärligt har tappat räkningen. Men det finns en specifik incident som kunde ha slutat illa. I alla år har jag varit tyst om den här händelsen. Jag kommer inte gå ut med hans namn för det kommer inte göra något skillnad för mig. Jag är inte ute efter hämnd eller hänga ut någon vid namn. Men jag vill sätta ner foten till de individer oavsett kön som tar sig friheten att bete sig såhär och komma undan med det gång på gång.

För x antal år sen sjöng jag på en tillställning. Efter mitt uppträdande gick jag tillbaka till logen för att byta om innan jag tänkte ansluta till festen där alla andra var. Jag trodde jag var ensam där tills jag hörde någon som ropade mitt namn. Jag gick in i andra rummet för att se vem det var.
Där satt en man som har varit min och förmodligen större delen av svenska folkets stora förebild med byxorna nere och onanerade. Han sa mitt namn igen och ville att jag ska komma dit. Jag vände på klacken och gick därifrån direkt.

Han staplade efter mig och det var tydligt att han var dyngrak. Jag kände mig jagad så jag skyndade mig in på toaletten, han följde efter med snabba steg. Precis när jag skulle stänga dörren försökte han tränga sig in på toaletten. Jag lyckades putta ut honom och låsa dörren. Tur nog hade jag min telefon med mig och jag ringde vår gemensamma vän som var kvar på festen. Utanför stod han och ropade på mig, slet i dörren och försökte få mig att öppna. Strax efter kom vår gemensamma vän och några av hans vänner som satte honom i en taxi hem.
De bad mig att aldrig berätta det här för någon eller göra en anmälan. De sa att han var full och inte visste vad han gjorde. Skulle det här komma ut skulle det förstöra HANS karriär och det skulle vara hans ord mot mitt. Han var för mäktig helt enkelt. Efter den här händelsen är han allt annat än min förebild kan jag tillägga.

Maktmissbruk är vad det här är! Än idag kan jag undra vad som hade hänt om jag inte hade lyckats låsa in mig på toaletten och fått tag i våra gemensamma vänner. När människor, oavsett kön tar sig friheten att “kladda” eller på något sätt “utsätta” andra på det här sättet, blir jag främst förbannad. Det jag var med om är inte ok någonstans. Att skrämmas till tystnad är lika illa som händelsen i sig.

Jag är en stark kvinna med skinn på näsan, men jag gjorde ingen anmälan för det hade ej gått att bevisa något. Hans maktposition var för stor och jag valde att hålla tyst. Jag är inte tyst längre och jag hoppas att du läser det här. Du må ha haft en lång framgångsrik karriär och ha ett stort namn, men i mina ögon är du en liten människa på jorden.