Familj

Internationella kvinnodagen

Idag är internationella kvinnodagen världen över! Jag lyfter alla kvinnor och vill sända styrka och kärlek till er alla. Det finns så många otroligt fina förebilder och jag önskar jag kunde nämna alla. Kamala Harris, Michelle Obama, Greta Thunberg, Oprah Winfrey med flera. Jag vill även hylla alla kvinnor i Corona Hjälp Sverige!

Mina privata förebilder som har haft en stor inverkan i mitt liv är min mamma (foto 1) som fostrat mig och min bror helt på egen hand. Hon är en otroligt stark kvinna som står mig väldigt nära.

Jag, min bror och min älskade mamma Jane!
Min älskade farmor här 104 år dec 2016!

Min älskade farmor som dog strax före sin 105-årsdag (foto 2). På det här fotot var hon 104 år gammal och sista gången jag såg henne i december 2016.


Foto 3 är min faders mormor Josefinas syster, 100 år gammal när detta foto togs. Hennes namn var Balbina Carrillo, dog av 110 år gammal. Helt underbara kvinnor och stora förebilder för mig.

Min moster Bojan som ej finns med oss längre, Moster Marianne som idag är 89 år och still going strong samt min älskade mormor som gick bort för många år sen.

Vid FN: s första internationella kvinnokonferens i Mexiko 1975 togs ett initiativ för att upprätta en gemensam kvinnodag. FN: s generalförsamling beslutade sedan om detta i en resolution 1977. Sedan 1978 har den 8 mars införts som Internationella kvinnodagen på FN: s lista över allmänna helgdagar. Med FN: s erkännande kan man säga att Internationella kvinnodagen förändrades från att vara en socialistisk kampdag till en opolitisk helgdag, men hur den firas varierar mycket mellan olika länder.
Källa: Wikipedia