Bröllop,  Personligt

Ombokat bröllop igen!

Vi skulle ha gift oss sommaren 2020 men sköt upp det till augusti 2021 på grund av pandemin. Den nya lagstiftningen och den så kallade tillfälliga pandemilagen gör det hela svårt oss att gifta oss i år. Jag har familj och vänner från utlandet som ska komma och det är inte läge att chansa med flygbiljetter etc. Det här drabbar mig hårt både i yrkesklivet och nu även privat – igen!

Max 8 personer får samlas och gäller nu även privata tillställningar.

Därför har vi idag tagit beslutet att skjuta på vårt bröllop igen. Det är givetvis sorgligt och jag sitter här med min bröllopsklänning, vigselring och känner mig sorgsen. Men det är bara att acceptera och ta ansvar!

Jag är givetvis ledsen och jag är nog inte den enda blivande frun som känner mig sorgsen idag. Men det är bara att ta beslutet och sen leva efter det. Det känns inte roligt alls, men ett nödvändigt måste! Den dagen jag står som brud ska det vara förenat med glädje och fest, inte med oro, begränsningar och regler. Nästa år fyller jag även 50 år så då får vi fira dubbelt upp!

DETTA GÄLLER FRÅN OCH MED SÖNDAG!

Från och med söndag 10 januari, börjar den nya pandemilagen gälla. Då införs bindande regler mot en rad verksamheter, som nu åläggs med krav att begränsa antalet besökare.

Verksamheterna som påverkas är:
Handelsplatser, som butiker och varuhus 
Sportanläggningar, som gym och badhus 
Uthyrningsverksamheter i anknytning till sportverksamhet

Verksamheterna måste sätta en maxgräns för antalet personer som får visas i lokalen. Varje person ska minst ha 10 kvadratmeter att disponera.

Max 8 personer får samlas och gäller nu även privata tillställningar!

Detta gäller för: 

 Festlokaler

 Föreningslokaler

 Andra uthyrningslokaler.

Källa: Regeringskansliet

Folkhälsomyndigheten

Expressen