Corona Hjälp Sverige,  Familj

Inget blev som det var tänkt

Den här sommaren blev inget som det var planerat eller tänkt.

Inga jobb, inget bröllop och inga resor. Nej och så är det och bara att acceptera för egen del och det har jag gjort. Jag tycker jag hanterat det hela med ro och lugn. Jag är inte den som får panik då jag har varit med om alldeles för mycket i mitt liv.

Det är många som har förlorat nära anhöriga i Covid -19 vilket är så sorgligt och hemskt. Även vi har gjort det – förlorat en nära anhörig i Corona. Det är inte lätt att förlora en familjemedlem, tro mig jag vet! Min bror blev mördad 2016. Till alla er som går igenom en stor sorg, förlust eller motgång nu kan jag från djupet av mitt hjärta säga att hur hemskt den än är just nu, kommer det att med tiden bli bättre. Du har makten att styra det du känner, upplever och hur du handskas med dina känslor.

Låt inte smärtan kontrollera dig utan du ska ta kontroll över smärtan. Även sorg och smärta har jag fått lära mig att leva med. Den sorgen, den ständiga bearbetning och sår som ska läka är ett arbete som kräver stort mod och också att du som människa tar tag i dina känslor och inte stoppar dem under mattan. De kommer bara pipa ut från något annat hål inom sin tid och det blir sällan bra. Mitt råd är att våga ta hjälp. Våga prata om det du går igenom.

Corona må ha förstört mycket även för mig. Men fan så heller att det ska få ta min glädje, min kärlek och min tid.
Jag har så mycket att vara tacksam för i allt som sker och det är framförallt min hälsa, min son, mitt hem, min familj och vänner.

Vi lever här och nu kära vänner – låt oss göra det bästa vi kan av det som sker.

Idag kom min älskade son hem efter två veckor med sin pappa och familj. Som jag har längtat. Vår tid är nu och den ska jag njuta av.