Träning/Hälsa,  Wellness

Hormonell obalans

2016 

 

Jag har börjat läsa på om hormonell obalans i kroppen. Sköldkörteln kan jag utesluta helt då mina provsvar var bra och det kvarstår en hel del frågetecken på exakt vad det kan vara som är i obalans. Jag vet vad min läkare misstänker och han var extremt tydlig med att inte tro något innan provsvaren har kommit. Nu på torsdag ska jag på fastande mage ta nya blodprover, sen tar det en vecka innan jag får svar. Men jag är svullen, samlar på mig vätska och jag har ballong svullen mage.

         2020 

Träning på gym 2-4 gånger per vecka har jag kört sen i slutet på maj när jag blev helt frisk från min lunginflammation. Jag sover superbra om natten så jag har inte problem med sömnen. Som ni ser lever jag ett hälsosamt liv. Jag röker inte och har aldrig gjort.  Första gången jag drack kaffe var 2017 .

Jag kör även följande: 

  • Utesluter till viss del gluten men jag kommer från och med nu utesluta det helt ett tag tills vi vet vad det är.
  • Dricker ej komjölk eller sojamjölk.
  • Fastar 20.00 – 11 vilodagar från träningen. När jag tränar tar jag proteinshake/smootie med banan och protein utan gluten och soja i som frukost. 
  • Dricker citronvatten eller äppelcidervinäger samt en tesked MCT olja varje morgon. 
  • Jag dricker även färsk rödbetsjuice.
  • C-vitamin, D-vitamin, multivitamin på morgon och Selen, Magnesium och Kalcium innan läggdags. 
  • Jag äter främst fisk och fågel, kidneybönor, sallad eller soppa. Det händer att jag äter kött men jag har minskat på det avsevärt. 
  • Jag dricker rikligt med vatten. 
  • Jag ska på saltintag, vin och kaffe även om jag bara dricker en kopp Nespresso på morgon, ibland inte ens det. Jag började dricka kaffe 2017 när jag jobbade på Grand Central By Scandic. Vin har jag under sommaren druckit 1-2 ggr per vecka till maten. Det är för mig är mycket och det är något jag kommer att dra ner på ännu mer. 

Om du jämför bilderna i inlägget, ser du stor skillnad på mitt ansikte. Jag är mer svullen och det syns tydligt. På 4 år har jag svällt en hel del och även om jag lever hälsosamt så händer inte mycket. Jag har gått upp i vikt och jag samlar på mig vätska. Hur mycket jag än tränar och äter rätt händer inget. Det står still! Min fästman är PT och vi kör tillsammans där han tränar mig så fort vi får tid och han har tider över. 

Jag har utsatts för enorm stress, då min bror blev mördad november 2016 och annat som hände på väldigt kort tid samma år.Januari, april och juli hade jag 3 missfall på raken 2016 och sommaren 2017 en mycket svår separation. Allt det här orsakade stressyndrom och kan vara en stor bidragande orsak och för underdiagnoser att de har uppstått som en följd av kraftig och/eller långvarig stress. Detta kan i sin tur leda till sjukdom, kroppslig såväl som psykisk. Rent psykiskt mår jag bra med tanke på allt jag har varit med om, men fysiskt inte så jättebra! Jag känner att det är ett viktigt ämne att våga prata om öppet då jag tror att många där ute kanske har det här problemet eller liknande. 

Jag har sen allt som hände tagit aktiv hjälp, både via vården och privat och går sen 2016 privat till min terapeut Susanne som hjäper mig enormt mycket. Mentalt känner jag mig stark, stabil och harmonisk. Men tydligt är det att något är i obalans för det både känns och syns på mitt yttre. Men jag är inte den som stoppar huvudet i sanden, tar antidepressiva medel så som min husläkare 2017 skrev ut till mig och tror det skulle hjälpa mig. Nej absolut inte! Jag tog inga läkemedel alls. Jag tog aktiv hjälp och går än i dag. Men även om jag gör allt jag kan för att komma i kroppslig balans så hjälper inget. Därför känns det skönt att min läkare nu tar mig på allvar och hjälper mig så att jag kan få min kropp tillbaka.

2016