Wellness

Hell or heaven?

Vad anser du om ”16 weeks of hell” som har fått så stor uppmärksamhet och kritik från många håll?

Jag själv har gått upp i vikt på grund av 4 månader stillasittande. Jag som alltid varit vältränad har lagt på mig massa extra kilon som inte är välkomna. Jag har inte kunnat tränat alls på grund av lunginflammation och oförmågan att träna har gjort att jag har har lagt på mig. Jag är inte 20 längre utan 48 år och jag måste jobba för att få en tränad kropp.

Jag har turen att ha en sund och hälsosam fästman som är PT. Han är före detta ishockeyproffs och han har spelat i både Djurgården, Timrå och Brynäs. Idag är han coach och PT. Han har hjälpt mig massor med en super lugn start att komma tillbaka dit jag vill vara. Men det är ingen ”Quick fix” på 16 veckor utan det kommer att ta mig ca 8 månader till 12 månader att komma dit jag vill. Jag tänker inte stressa det här utan tar min tid för att sakta forma min kropp så som jag vill ha den.

Jag tränar 4 pass i veckan och jobbar nu sakta med säkert upp min styrka igen inifrån långsamt med lätta vikter och långsamma drag och längre repetitioner. Vilket inte utgör någon risk att skada mig eller agera ohälsosamt.

Det är lugnt som fan och jag är van att allt ska gå fort. Mitt tålamod är inte det bästa men jag har förlikat mig med att det kommer att ta tid. Jag kämpar och får också lära mig att ha tålamod. Kosten har jag redan så det är ingen fara alls. Jag äter ej ohälsosamt och därför undrar jag er syn på just 16 weeks of hell. Vad tycker du om det?

Jag känner att jag har ett ansvar gentemot mig själv och andra och vill vara en bra förebild. Jag vill ej ta den snabba vägen utan jag tar hellre tid på mig och gör det här rätt.

Niklas min fästman!