Motor/Fordon,  Resa

Följ dina framsteg

Annons /reklam för Trafiko.se

Lekte i sandlådan med bilar

När jag var liten ficka lekte jag med min brors bilar i sandlådan. Inte konstigt att jag idag älskar bilar och gärna race. Jag tycker det är så kul att köra på bana och jag har vid 3 tillfällen varit iväg på kurs, 2 gånger har jag gjort förarutbildning på isbana i Arjeplog och 1 gång på racingbanan i Falkenberg. Det gjorde jag främst för att lära mig manövrera bilen bättre men också för att det är sjukt kul. Tack till Johanna på Mercedes för det.

Jag sålde min bil i juni förra året och jag har sen dess varit utan bil, ända tills i oktober då min fästman köpte en till bil som jag får bruka tillsvidare. Jag bor centralt i Stockholm och egentligen behöver vi ej bil då vi på vår, sommar och höst cyklar nästan överallt. I mitt arbete behöver jag däremot bil då jag transporterar min Dj -anläggning och ska ta mig till och från olika jobb. Jag är därför glad över att jag får ha min fästmans ena bil för att kunna ta mig när nöden kräver. Jag åker ej kommunalt och håller mig helt borta från större grupper människor.

På bilden ser du mig med min kusin Manne som jag tog med mig till Falkenberg förra sommaren. Det var galet roligt! 

Att ta körkort

Jag tog mitt körkort 1999 -08-25, samma dag min son fyller år vilket får mig att tänka på dagen min son ska ta körkort. Han blir 9 år i aug så det är ett tag kvar. Men den dagen hoppas jag att han ska köra safe. Om min son låter bli att röka och sköter sig så kommer jag att betala hans kökort dagen det är dags för honom. Det var den dealen mamma gav oss och det höll vi.

Jag och min vän och fd. dansare Jenny drog iväg på en intensivkurs. Att ta körkort var väl inte det lättaste då, men jag dedikerade 14 dagars intensivt och klarade både teoriprovet som jag hade 3 slarvfel på och uppkörningen galant. Jag minns att jag var extremt nervös, både vid uppkörningen och när jag skrev provet, men så extremt glad jag blev när jag väl hade klarat det. Jag åkte hem direkt och köpte min första bil samma vecka. Vilken frihetskänsla det var att äntligen ha mitt körkort.

Arjeplog januari 2019

Så här enkelt var det inte när jag tog kökort

Att gå handledarkursen var verkligen värt det för mig, både genom att få det gjort snabbt och ekonomiskt. Ska du ta ditt körkort så är det bara att boka handledarkurs” online. Trafiko håller handledarkurser med handplockade lärare runt om i Sverige. Boka kurserna enkelt, direkt i mobilen! Så här enkelt var det inte när jag tog kökort. Då var det lite mer komplicerat. Idag finns det så mycket mer möjligheter genom att få tillgång till en digital plattform för övningskörning och få alla körmoment du ska träna på inför uppkörningen. När du har gått någon av deras kurser får du tillgång till plattformen helt gratis.

Kör försiktig!