Corona Hjälp Sverige,  Wellness

Egoister

Tack till…..

Först vill tacka Johan Ehrén för loggan till min grupp Corona – Hjälp Sverige!

Gruppen växer och vi är i skrivande stund 1643 medlemmar. Tack till alla som hjälper dem som ber om hjälp och också sprider viktig information om just Covid- 19. Ni är underbara! Har du inte gått med i gruppen så gör gärna det.

Jag vill även passa på att tacka alla som sliter inom sjukvården. Ni förtjänar all kärlek och respekt samt lön för det ni gör för vårt land.

Det här är inte riktat till en specifik ålder utan till alla – unga som gamla som INTE håller avstånd! 

Innan du läser det här vill jag att du ska veta att jag ber inte människor som är friska att låsa in sig.

Utan att – HÅLLA AVSTÅND!

Till dig som är full frisk, som inte uppvisar några symtom och lever livet precis som vanlig. Du som tror att ”det händer inte mig”. Du som åker kommunalt och trängs på bussen eller tunnelbanan, fast du ej har ett samhällsviktigt arbete. Du som studerar på distans och kanske gör det från ett café istället för sitta hemma. Du som är pensionär och tycker det är så tråkigt att bara sitta hemma och vill handla det du vill ha på ett köpcentrum. Du som slår dig ner på en av alla fullsmockade uteserveringar och beställer in en kaffe, rosé, öl eller varför inte en skaldjursplatå nu när solen ändå tittar fram? Det låter ju helt magiskt, eller hur?

Förlåt mig, men vilken planet befinner du dig på? Du är egoist i mina ögon! Problemet är inte att folk som inte uppvisar symtom går ut, problemet är att människor inte håller avstånd. Sluta stick huvudet i sanden och förstå allvaret med det som sker. Du kan vara smittbärare utan att veta om det. Du kan ha Covid19 utan att visa några symtom. Att med den vetskapen då sätta sig på en fullsmockad uteservering och glassa livets godheter just NU när det pågår en pandemi – är inte rätt! Antigen är du helt omedvetenhet om vad som sker i världen eller så skiter du helt enkelt i det som sker. Myndigheternas rekommendationer är flathet deluxe och det är uppenbart att just DU inte klarar av frihet under ansvar.

Varför ska du chansa och spela rysk roulette med livet som insats?

Här kan du läsa statistik på antal smittade just nu i Stockholm.

Tänk då på alla mörkertal och på dem som inte uppvisar symtom. Mänskligheten har öppnat dörren till ett dödligt vapen (viruset) som tränger sig in där den kan. Den varken syns, hörs och tar inte hänsyn till status, ålder eller etnisk bakgrund. Så du kan lägga ditt ego åt sidan och inse att du inte är odödlig – alla är vi drabbade!

Vad kan du göra som är fullt frisk?

Du bör följa de flata direktiv som vår statsminister har bett om – håll avstånd med minst 2 meter! Det innebär att du ska avstå att slå dig ner på en fullsmockad uteservering, Ej stå på varandra i kö och låt bli att åka kommunalt om du inte har ett samhällsviktigt arbete. Det här viruset ser inte skillnad på om du är ung, gammal, rik, fattig, sjuk eller frisk. Den ter sig på olika sätt på alla människor och de som nu rycks bort från oss är oftast vad jag har förstått i riskgrupp med underliggande sjukdomar, nedsatt immunförsvar och främst våra äldre. Men även unga har dött och nu är en liten bäbis smittad och ligger på sjukhus för just Covid -19.

Tänker du ens på alla dem som är i riskgrupp, har förlorat en anhörig i Covid-19 eller som nu ligger och kämpar för sitt liv och faktiskt dina anhöriga? Innerst inne vill jag tro det, men tyvärr verkar det som om du inte ens bryr dig. Du kanske inte är sjuk just nu och när eller OM du blir det, får jag hoppas att du inte blir allvarligt sjuk eller smittar ner någon annan under tiden du lever som om inget har hänt. Du kan vara den som smittar ner någon idag som dör om en vecka.

Till er pensionärer och som är i riskgrupp – gå er lilla promenad men i övrigt låt bli att strosa runt på köpcentrum och håll avstånd. Beställ gärna mat via hemleverans. Jag har läst de mest idiotiska kommentarerna där folk försvarar sitt beteende. Det finns inga ursäkter i världen för det ni gör.

Två meters avstånd ska ni hålla! 

Jag tog bilen i söndags från Östermalm – Söder – Kungsholmen – Solna –  Sundbyberg och Kista för att sen åka tillbaka till Östermalm. Mitt ärende var att lämna andningsmasker till några i gruppen Corona Hjälp Sverige som har underliggande sjukdomar. Överallt var det fullsmockat på uteserveringarna.

Bilden ovan fotade jag vid rödlyset på Ringvägen en söndag. Håller de här människorna 2 meters avstånd?

Frihet under ansvar fungerar inte kära statsminister – sätt Sverige i karantän innan vårt land går under! 

Även om denna pandemi är lik en influensa så attackerar det här viruset snabbt och dödar människor på väldigt kort tid. Det innebär en oerhört stor belastning för hela sjukvården som var underbemannade redan innan Covid -19. Sjukvården blöder och är vi förvånade? Har vi ens ett försvar? NEJ! Vem bär ansvaret för det här? Jag anser att det är vår regering. Jag anser att du som individ också bär ansvar på hur det här viruset sprider sig.

Jag vet att svenska försvaret skänkt bort våra militärtält, så nu har vi bara 2 st kvar. Det här hände mellan åren 2000-2005 enligt artikeln. Fint att Sverige tar hand om alla andra men inte vårt eget land. Det som gör mig rent ut sagt förbannad är att vår regering inte har något skydd att erbjuda dem som genuint behöver. De har inte förberett vårt land för kris. Sitt lugnt i båten säger alla. Ja, absolut! Men hur i hela fridens namn ska ni skydda våra älskade anhöriga när ni inte ens har tänkt på att trygga vårt land? Vi har ingen trygg grund att stå på, den sjunker! Är inte det er uppgift regeringen?

Förlorat en familjemedlem!

Min mosters man 88 år insjuknade förra lördagen av Corona på sitt äldreboende och det är med stor sorg vår familj nu mist honom i Covid19. Han avled på sjukhuset helt ensam i söndags morse. En vecka tog det! Ingen i familjen har kunnat hälsa på eller ta farväl. Inte minst min moster eller son som själva är i riskgrupp. Det här gör mig så förbannat ont ska du veta. Att inte få hålla om min moster när hon gråter och är i sorg. Att inte kunna finnas där eller ens om vi får begrava hennes man med familjen på plast. Hur fan tror du det här känns?

Jag själv har varit svinsjuk! En känsla av att kvävas av sitt eget slem, inte få luft och inte kunna andas, hög feber i över 5 dagar, lunginflammation, bihåleinflammation och molande värk i hela kroppen. Jag behandlades med 2 dubbeldoser antibiotika för att få bort lunginflammationen. Till följt av det här fick jag förkylningsastma och inhalerar medicin sen en tid tillbaka. Jag blev frisk förutom att jag är oerhört hes och fortfarande får upp lite slem. Eftersom jag var känslig efter antibiotikan blev jag och min son sjuka – igen, fast med milda symtom; halsont, snuva och en temperatur på 37.5. Nu är vi friska från det. Däremot ska jag på undersökning av mina lungor i maj. Jag har inte träffat min familj på flera månader och suttit i karantän en längre tid. Nu äntligen kan jag gå kortare promenader för att ta luft och hålla igång kroppen, men jag håller mig på avstånd då jag är känslig.

Gå gärna med i gruppen nedan och se filmerna i inlägget.

Corona Hjälp – Sverige

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=H62nidxxWA8[/embedyt]

 

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=FVIGhz3uwuQ[/embedyt]

 

 

 

 

 

One Comment

  • kristina abelli

    Bra Denise… kan inget annat än instämma i det du skriver……..många här verkar leva i tron att…. ja det här drabbar inte mig… tror att dom är odödliga……av olika skäl……de uppträder nonchalant och hänsynslöst och tänker bara på sig själva…..att ta hänsyn och stanna hemma, hålla avstånd osv för att vi fortfarande skall kunna få röra oss ute bryr dessa människor sig inte om…… i värsta fall blir det då så att regeringen får ta till hårdare tag….pga att en del människor inte har någon respekt alls för sina medmänniskor…..