Företag,  Samarbeten

Eco Smart

I samarbete med rePhone

Det här med att köpa ny telefon kan vara extremt dyrt, det vet jag som har en iPhone11 Pro. För dig som behöver en telefon finns det betydligt billigare alternativ som är snällare mot plånboken och miljön – begagnade mobiltelefoner. Begagnade mobiltelefoner är billigare, har fortsatt bra kvalité och är miljövänligt.

rePhone tillhandahåller fabriksåterställda mobiltelefoner som de uppdaterar och kontrollerar noga. Deras kvalitetskontroll gör att de kan erbjuda 12 månaders garanti vilket också ger en trygghet för dig som kund. Alla telefoner kommer från de nordiska teleoperatörerna vilket borgar för att de ej är stulna, låsta och är därmed noga kontrollerade. De tar däremot inte emot telefoner från privatpersoner och företag samt att de ej genomför inbyte. Men behöver du en ny telefon så kan jag varmt rekommendera dig att besöka hemsidan för att se vad de har för utbud av mobiler samt läsa mer om värdet av att köpa begagnade mobiltelefoner!

Visste du att:

  • 95 % av de miljontals mobiltelefoner som säljs i Sverige varje år kan återanvändas antingen helt och hållet eller genom renovering.
  • En återanvänd telefon sparar motsvarande 30 kilo i CO2-utsläpp jämfört med att producera en ny. Det motsvarar en bilresa från Göteborg till Halmstad. Med tusentals insamlade mobiler om året blir det således en betydande miljöinsats.
  • Att återanvända 200 telefoner sparar lika mycket energi som en vanlig svensk villa gör av med på ett år.
  • Produktion av en enda mobiltelefon ger upphov till ca 75 kilo avfall innan den är klar. En stor del av det är gruvavfall som uppstår när metaller bryts.

Hållbar utveckling och ansvarsfullt företagande är av stor vikt – även för mig.

Använd telefon är det nya – nya!