Musik

DeDe är tillbaka!

 

Hej kära läsare,

Jag firar 25 år som artist i år 2020 och för mig innebär det skapande och musik – musik – musik! För er som ännu inte känner till min musikkarriär kan läsa lite om min resa här nedan. Jag har lanserat flera fysiska album och under min karriär har jag sålt över 500 000 album, främst i Japan där min musik fick fäste. Men senaste året har även andra delar av världen öppnat upp sig för min musik. Mer info om det längst ner i inlägget.

Jag har jobbat med producenter och låtskrivare som Per Magnusson, David Kreuger, Max Martin, Kristian Lundin, Herbie, Andreas Carlsson (Backstreet Boys, Britney Spears, Celine Dion), Anders Bagge (Jennifer Lopez, Janet Jackson, Meja) Father MC, Johan Ekhé & Ulf Lindström (Robyn), Random Music (Lutricia McNeal, XLNS, A-Teens) Sean ”Barney” Thomas (Dr. Dre, Snoop Doggy Dogg), Snowflake (Dannii Minogue), Pras Michel (The Fugees) och Mc Lyte med flera.

Album:

  • TBA (Totally Bombastic Anecdotes) (1995) – Under DeDe
  • I Do (1997) – Under DeDe
  • Metaphor (1999) – Under DeDe
  • Like a Queen (Japan) (2002) – Under DeDe
  • Slave to the Sound (2003) – – Under DeDe
  • Gemini 1994–2004 (2004) – Best of – Under DeDe
  • Black Lace & Leather (2010) – Under Denise Lopez

Jag slog igenom i början på 90- talet med låten ”Take A Step Back” , men det var min andra singel, ”Party” som öppnade dörrarna till världen, se videon här!

Låten är skriven av mig, Per Magnusson och David Kreuger och är även producerad av Per & David i Cheironstudion och släpptes 1995. Den  ledde till en internationell karriär för mig och störst framgång fick jag i Japan, där jag snabbt sålde guld. Skivbolaget lät ta fram en egen DeDe-docka och det blev många resor mellan Stockholm och Tokyo. Japan har därför ett stor plats i mitt hjärta.

Därefter skrev jag tillsammans med David Kreuger, Per Magnusson och Max Martin låten ”My Lover” som blev mitt stora genombrott, se videon här!

1999 sjöng jag för mina japanska fans för första gången. Spelningen ägde rum i Tokyo Dome och 100.000 besökare kom för att se mig sjunga. Se filmen här!

1997 var jag som enda svenska artist förband åt Michael Jackson på ett fullsatt Ullevi i Göteborg, det är verkligen ett minne för livet då MJ är och förblir min stora idol. Jag har filmer från spelningen och kommer ladda upp filmer inom sin tid.

2003 medverkade jag i Melodifestivalen 2003 med bidraget Someone, Somewhere, Someday och är enda gången jag medverkat i festivalen. Vem vet vad framtiden utvisar…..

Den 15 augusti 2007 släpptes singeln ”Turn you on” i Sverige och var placerad på svenska topplistan i nio veckor, som bäst låg singeln på andraplatsen. Singeln är ett samarbete mellan mig och min vän och kollega Fugees-stjärnan Pras Michel. Låten spelades flitigt på radiostationerna och de medverkade i olika TV-program, bland annat ”Sommarkrysset” och ”Grand Prix”. ”Turn you on” finns även med på samlingarna Absolute Dance Autum 2007 & Mr Music Hits 11. Se videon här! 

Efter releasen av ”Turn you on” turnerade jag och Pras Michel flitigt både i Sverige och utomlands. Under slutet av november 2007, turnerade vi i Estland, Danmark, Lettland och Finland. I december 2008 avslutade jag min första livebandsturné i Kina. Se film här! 

I början av juli 2010 lanserades min singel ”Girls & Rock N’Roll” feat. Lazee, med licens via Universal Music AB och gick direkt in på Sverigetopplistans 27:e plats vecka 28. Mitt femte album lanserades digitalt 28 oktober 2010 digitalt och fysiska albumet lanserades 30 november 2010 via eget skivbolag som jag driver än idag för mina egna utgivningar.

Därefter har jag släppt flera andra singlar digitalt via eget bolag och då helt utan major som stöd. Det har varit och är fortfarande en lärorik resa.

Min senaste singel ”Dare To Change The Wold” som jag både skrivit och producerat själv öppnade dörren och har följande placeringar – helt utan major och miljoner i marknadsföring. I en oerhört tuff och mansdominerad bransch är det inte lätt, men det går. I mitt eget hemland Sverige har ingen annan är P3 spelat eller uppmärksammat låten. Däremot har den fått större snurr utomlands.

•King of Spins #1

US Airplay Chart och låg på listan över 6 månader 

• UsTop20 #5 (v 12 -2018)

 • Control Radio UK

• Music Worx DJ Pool Top 100

• Starfish DJ Pool Top 60

•Europe Indie Chart nb 5

• Swiss Dance Chart top100 #5

• itunes top 20 Mexico

• DJ Europe #49

• DJ chart North America #46

• DJ chart Africa #42

• Official Europe Indie chart #18

Sen 2008 tog jag en paus från mitt artistnamn DeDe och lanserade min musik under mitt riktiga namn Denise Lopez. 2020 blir ett spännande år av roliga samarbeten, så jag hoppas ni följer min resa framöver. Som Dj kommer jag fortsätta under mitt riktiga namn Denise Lopez och även bloggandet, men musiken lanserar jag under mitt artistnamn DeDe.

Här har du mina två kanaler på Spotify! Följ mig gärna där!