Musik

Daddy Boastin och Erick Morillo

Den här veckan har jag nåtts av två dödsfall i musikbranchen. Daddy Boastin, en underbar artist som förgyllt våra liv med musik sen jag var ung. Han gick bort för några dagar sen. Mina kondoleanser går ut till närmsta familj, släkt och vänner. Han blev 61 år gammal.

Daddy Boastin släppte 2002 albumet Efterlyst, men var mest känd för sina samarbeten med andra artister. Han har kallats för The Latin Kings femte medlem, eftersom han medverkade flitigt på deras album. Han samarbetade även med Teddybears och hade 2003 en hit tillsammans med popgruppen Miio med en cover på Gyllene Tiders När vi två blir en. År 2007 sjöng han tillsammans med Markoolio på ”Idollåten”.

Källa: Wikipedia 

Jag fick även beskedet att producenten och DJ´n Eric Morillo, 49 år gammal har avlidit hastigt i Miami. Omständigheterna kring dödsfallet är ännu oklara. Dödsfallet kommer bara några få veckor efter det att han greps misstänkt för sexuella övergrepp mot en kvinnlig Dj kollega. Morillo har konsekvent nekat till anklagelserna men överlämnade sig till polisen i augusti. Så tragiskt på alla sätt och vis. Mina tankar går till familj, släkt, vänner och till kvinnan som nämns i artikeln.

Källa: The Guaridian 

Morillo har varit verksam som dj och producent i över 30 år och är mest känd för hitlåten ”I like to move it” från 1994 som han då gav ut under artistnamnet Reel 2 Real. Låten blev återigen en hit då en fanns med i filmen Madagaskar 2005.