Samarbeten,  Träning/Hälsa

Crosstrainer

Annons / reklam för Träningsmaskiner.com

Min favorit på gymmet är crosstrainer, vilken är din? 

Nu har jag inte tränat på 14 dagar men jag tänkte börja imorgon igen lite lätt igen. Min favvo är Crosstrainer då den är mycket skonsam för kroppen och nu när jag har skadat axeln då jag fick en blödning och överansträngning efter ett träningspass för två veckor sen, är den här maskinen guld för mig. Jag behöver träna lugn och fint och inte ta ut mig för hårt en tid framåt och det finns många anledningar till att den här maskinen är så bra för alla. 

Crosstrainer är en skonsam träningsmaskin där din träning liknar löpning, jogging och promenader fast den är så otroligt mycket snällare mot din kropp. Jag måste tänka på det då jag är ryggopererad och hur gärna jag än vill ut och springa så går inte det riktigt än.

Med rätt crosstrainer tränar du både under- och överkroppen samtidigt vilket gör crosstrainer till ett mycket effektivt träningsredskap och det är för mig ett stort plus i kanten. Målet är att köpa hem en egen så att jag kan träna på den när jag vill och inte behöva gå till gymmet hela tiden. Det är ju trots allt en pandemi och jag vill var försiktig.

Det finns olika prisklasser så bara välja och vraka. Den som jag gillar och som också experterna rekommenderar ligger på 19 675 kr och heter FitNord Hiker 500F. Den här modellen har en mycket kompakt storlek men en stark och stabil ram kombinerat med rejäl steglängd. Den är smidig och den långa steglängden är bekväm och steget påminner lite skidåkning vilket aktiverar både baklår och rumpan. Det gillar jag!

Med Hiker 500F får du en lite framåtbenad hållning som ger en bra balans för både rygg och bröst vilket för mig är super viktigt!

Varför välja FitNord Hiker 500F?

  • Mycket robust och stabil enhet även för längre och tyngre användare
  • Passar i ett litet utrymme (mindre än 160 cm)
  • Lång steglängd, smidig stegrörelse
  • Smidig motståndsjustering med elektromagnetiskt motstånd
  • Oöverträffad crosstrainer för aktiva idrottare!


RÅD NÄR DU SKA KÖPA EN EGEN CROSSTRAINER 

En framhjulsdriven crosstrainer (har det roterande hjulet längst fram på crosstrainern) och en bakhjulsdriven crosstrainer (har det roterande hjulet längst bak). En framhjulsdriven crosstrainer ger skonsammare steg som är likt längdåkning medan en bakhjulsdriven crosstrainer ger mer utmanande steg. Har du som jag problem ryggen eller med knän, ja då bör du välja en framhjulsdriven. 

Elektromagnetiska bromsar kan jag också rekommendera eftersom de är tystast och är mest slitstarka. Kika in på hemsidan och se om du hittar en som passar dig och din träning samt prisklass.