Corona Hjälp Sverige,  Resa,  Wellness

Covid-19?

Kan jag ha haft Corona?

Ni som har följt mig vet att jag har varit supersjuk och att jag insjuknade i tidigt skede. Jag har inte testats för Covid – 19 och därför oklart om jag har haft det eller inte. Just nu tar jag det säkra före det osäkra!

Jag blev sjuk efter en helg i Budapest där jag var på en Sparesa på det kända Széchenyi Medicinal Bath. Det är  ett av de bästa och största spa-baden i Europa med sina 15 inomhusbad och 3 stora utomhuspooler. Komponenter i det termiska vattnet inkluderar sulfat, kalcium, magnesium, bikarbonat och en betydande mängd metaborinsyra. Hur underbart det än var, kände jag redan på plats att det kan vara en smittohärd. Jag sa till min fästman Niklas att det inte känns hygiensikt att folk står så nära varandra. Vi var där redan tidigt på förmiddagen och njöt och då var det mycket mindre folk, men sen mot eftermiddagen när det fylldes på med mer och mer människor valde vi att gå därifrån. Bilden ovan är fotat strax innan vi valde att gå och du ser skillnaden från bilderna nedan.

Det dröjde inte låg tid efter vår resa innan jag blev svinsjuk. Efter över 5 dagar med hög feber ringde jag min husläkare och jag fick tid samma dag. De tog sänkan på mig och den var över 80 då. Jag hade läst på om ett nytt virus som spred sig i Kina och förklarade för min läkare att jag hade varit i Budapest och varit på SPA i deras undervattenkälla där som var fullt med människor med olika nationaliteter från hela världen. Då förstod inte min läkare vad jag menade när jag bad han testa mig för det ”nya viruset från Kina.”. Jag bad han kolla upp det och vid nästa besök förstod han, men då fanns inget test att ta mer än försöka få bukt på min sänka, feber och lunginflammation.

Hög feber!

Jag hade 39-40 grader i över 7 dagar, dubbelsidig lunginflammation, bihåleinflammation, vidrig hosta som aldrig tog slut, jag kräktes tillslut av allt slem som skulle upp, många gånger kändes det som om jag skulle drunkna av min egen vätska i lungorna och jag hade svårt att andas vid flera tillfällen. En natt vaknade jag av andnöd. Det har varit en långdragen sjukdomsperiod. Däremot är jag känslig efter flera kurer av antibiotika och jag fick förkylningsastma efter min lunginflammation så jag inhalerar sen en tid två gånger per dag. Än i dag har jag fortfarande slem som ska upp men ingen hosta och inga andra symtom. I maj har jag fått tid att undersöka mina lungor grundligt. Jag är 47 år och fullt frisk i övrigt. Jag har aldrig varit så här sjuk tidigare och jag hoppas jag slipper det här igen.

Jag håller min son hemma i samråd med skolan!

Då jag efter allt har nedsatt immunförsvar kan jag därför inte ha min son på skolan. I samråd med skolan har jag fått en läroplan som min son ska följa och som vi följer noggrant. Jag studerar med honom måndag – fredag och vi har satt ett schema som vi följer och det funkar jättebra. Vi skickar in allt via mail och har stadig kontakt med hans lärare.

Jag fick ett fint mail från hans fröknar där de skrev:

”Vi vill än en gång tacka dig för all arbete ni lägger ner. Vi är väldigt glada för era veckorapporteringar och kommunikationen vi har. Detta gör att vi kan se att Marlon arbetar bra och inte missar av vad vi gör i klassen. 
Vi är glada också att vi kan lita på dig. Du får honom att jobba och se till att han gör allt. Ni har kommit i en rutin och det syns från vårt håll.”

Jag vill passa på att tacka min sons lärare och rektor för förstående i det som nu sker. Jag kommer ej ta några onödiga risker. Vi har normalt varannan vecka, men i det som sker nu har vi gjort om schemat en aning. Jag har vår son veckodagar och pappan helger då han måste jobba som vanligt. I de här tiderna är det viktigt att vi som föräldrar men även skolan är öppen och förstående. Håller du dina barn hemma är det också viktigt att följa läroplanen så barnen ej halkar efter.

Bilden ovan är från när vi seglade en dag på en resa i södra medelhavet 2016

Det är självklart ensamt och att ej kunna få träffa min familj som jag saknar så sjukt mycket. Min älskade mamma, min bror, mina övriga syskon utomlands, mina kusiner, moster, övrig släkt och mina vänner. Det är en tuff tid mentalt men jag är stark och hoppas att även du är det. Jag kan nu gå promenader för att få luft och röra på kroppen.

Min fina mamma 

Jag saknar att få krama min mamma och övriga familj. Men i det som är nu är det bara att gilla läget och acceptera att vi med kärlek ej ses. Det viktiga är att alla nu håller sig friska. Vi har i familjen redan förlorat en anhörig i Covid – 19 som insjuknade på sitt äldreboende. En vecka senare avled han ensam på sjukhuset. I det vi alla går igenom nu vill jag vädja till alla där ute som trotsar rekommendationerna för att ni ej uppvisar symtom eller ej är i riskgrupp. Även du kan drabbas eller någon i din närhet.

 

Min fina kusins fru Pia och min älskade mamma som jag saknar så mycket

Ta det här på allvar och håll avstånd! Avstå från icke nödvändiga resor. Jag skriver det här för jag ser med egna ögon att människor inte håller avstånd. Det räcker ej med 1 meter kära vänner. Se nästa inägg så kanske du förstår varför.