Corona Hjälp Sverige,  Familj

Civilkurage

Vi upplever alla en helt ny situation i det som sker med Covid – 19.

Livet stannar upp, människor omkring oss dör, många upplever till följt av allt det psykisk ohälsa, barn och kvinnor far illa. I de här tiderna är det så viktigt att vi visar empati, ödmjukhet och också civilkurage. Vet du om eller hör om ett barn som far illa, en kvinna som råkar illa ut eller någon som mår dåligt – agera! Du kan anonymt om du misstänker att någon far illa ringa 112, göra en anonym anmälan till socialtjänsten eller sträcka ut en hand. Du kan även ringa Friends! Det krävs så lite för att visa medmänsklighet.

Många har det svårt som det är men i dessa tider är det ännu jobbigare. Alla har inte en trygg säng att lägga sig i på kvällen, en kärleksfull famn att kura in sig i eller ens ett hem att gå till.

 

One Comment

  • Maria duhrin

    Min lillasysters pappa är hemlös sedan 1,5 år. Är 62 år och har drivit en liten egen städfirma hela sitt liv men när hans kropp gav upp fungerade heller inte firman. Han har nu bott i ett förråd fram till mars då vi samlade pengar till ett vandrarhem.. i juni flyttar han ut till sitt förråd igen. Han har hjärtfel, diabetes och kroppen är som 95 år.. Hade inte vi alla som bryr oss funnits hade han inte varit i livet idag. Det är så viktigt att vi tar hand om varandra ❤