Corona Hjälp Sverige

Black Lifes Matter

Tusentals personer gick i går ut i Stockholm för att visa solidaritet med den amerikanska Black lives matter-rörelsen, och protestera mot polisbrutalitet. George Floyd  dödades i samband med polisingripanden i USA. Jag förstår den frustration i det som sker.  Jag har själv utsatts för rasism under hela mitt liv och även jag känner i det här.

Så JA det är viktigt att ställning men jag gör det på annat sätt än att samlas tillsammans med tusentals människor mitt i en pandemi där ingen håller avstånd. Corona ser ej skillnad på vår hudfärg och min oro är att vi nu kommer få se en ökad spridning av Corona. Att mitt i en pågående pandemi tro att en sådan här känslofylld demonstration ska resultera i max 50 personer är naivt. Polisen skulle ej ha gett tillåtelse i det som sker nu.

#blacklivesmatter