Samarbeten,  Träning/Hälsa

Att handla mat säkert

I samarbete med Matkasse Topplistan

Ända sen Covid19 tog fästa även i världen och jag startade gruppen Corona Hjälp – Sverige har jag i gruppen sett ökad efterfrågan om att få hjälp med att handla hem mat. Är du som jag har varit fast hemma i karantän behöver dock ej vara ett hinder att få hem mat. Du kan få just den hjälpen. Om inte av människor personligen så via olika sidor på nätet. För mig underlättar det här enormt mycket.

Framförallt nu i coronatider är det ett säkert sätt, då du ej utsätter varken dig eller andra för fara. Du kan även ta all tid du behöver, handla i lugn och ro samt att du ej spontan handlar vilket är mer ekonomiskt. Jag rekommenderar dig att testa att handla hem din egen matkasse. För att jämföra de bästa matkassarna 2020 kan du besöka https://matkassetopplistan.se/

Här kan du enkelt välja den matkasse som passar dig och din vardag bäst.

Fördelen med att handla hem en matkasse via internet är många. En del satsar extra mycket på ekologiskt, hållbart och rättvisemärkt, vilket för mig är viktigt. Råvarorna är ofta av mycket hög kvalitet. Jag är noga med vad jag stoppar i mig och jag köper alltid ekologiskt. I en annars oerhört stressig vardag är det för mig toppen att den här tjänsten finns och det är sen en tid tillbaka en del av min egen veckoplanering. För mig som ensamstående mamma är det här ett oerhört smidigt sätt att spara tid och pengar på. Jag brukar testa lite olika alternativ då jag gillar variation och för att inte tröttna. Jag burkar även låta min son vara med och välja om det är någon speciell rätt just han vill ha.

För min del underlättar det livet generellt. Jag får mer tid över till annat och jag leker hellre med min son, går och tränar eller annat kul istället för att ta mig till affären. Ibland handlar det också om brist på fantasi. För mig är det viktigt att äta rätt och på det här sättet kan jag även planera det jag stoppar i mig.

Det finns idag på 224 orter över stora delar av Sverige så kika in på sidan och se om just du kan få hem en kasse efter din smak.