Bröllop,  Familj,  Personligt,  Samarbeten

Äktenskapsförord

Annons / reklam för EnklaAvtal.se

Jag brukar alltid skriva avtal för mina uppdrag och jobb men när det gäller privatlivet är det lätt att glömma bort att det är minst lika viktigt, om inte ännu viktigare!

När pandemin slog till i våras bestämde jag mig för att ta fram mitt testamente och kika på det. För er som ska gifta sig bör vara överens om hur just ni vill ha det. Därför tog jag även upp ämnet äktenskapsförord med min vän som planerar sitt bröllop. Visst är det ett mycket känsligt ämne att prata om, men också otroligt viktigt för bådas framtid.

Om ni är överens om att skriva just ett äktenskapsförord är det för att skydda båda parter på bästa sätt. För mig innebär det en omtänksam handling. Alla gör som de själva vill, men jag vet att jag vill ha det så för mig är det självklart. En sådan viktig sak bör man skriva i god tid innan man viger sig så att allt det är klart och för att undvika eventuella meningsskiljaktigheter.

Oavsett vad och vilken situation du sitter i och kanske behöver hjälp med, finns det avtal du kan behöva hjälp med att ta fram. Det är inte lätt att ta fram avtal som är vattentäta och därför kan det vara behövligt att ha en guide som hjälper dig att skriva kontrakt och avtal i olika livssituationer oavsett om det gäller avtal för testamente, bodelningsavtal, samboavtal, gåvobrev, eller äktenskapsförord. Du kan få hjälp med allt det genom att klicka in på sidan enkla avtalDär kan du läsa om hur det går till samt vad du bör tänka på när du skriver avtal.

Bor du sambo så kan jag rekommendera alla par att skriva ett samboavtal. Visst kan det vara väldigt jobbigt att ta upp en sådan sak, men jag lovar tat det är nödvändigt så båda vet vad som gäller vid en eventuell separation. Det är aldrig kul att hamna i dispyt med någon man en gång har älskat. Har du inte läst på om sambolagen så gör det. 

Äktenskapsförord 

Enligt giftorätten ska allt som äkta makar äger delas lika. Med ett äktenskapsförord kan man skydda delar av sitt ägande. 

Bodelning

Upprätta ett giltigt bodelningsavtal så slipper du större besvär längre fram.

Testamente 

Det underlättar för dina anhöriga och undviker oklarheter i framtiden och för att den de du vill ska ärva dig också gör det.