Produkter,  Samarbeten

Smile

I samarbete med för bästtandblekningen.se

Jag har turen att ha naturligt vita tänder och vid ett tillfälle hos tandläkaren visade han mig att jag faktiskt hade vitare tänder än den vitaste på kartan – utan att ha blekt dem. Jag behöver därför egentligen inte bleka mina tänder. Men av ren nyfikenhet ville jag ändå testa att bleka mina tänder för att se hur vita de faktiskt kunde bli.

Fotograf till bilden ovan: Rickard Eriksson 

Här ser du mina tänder innan blekningen och vi jämförde på kartan hur vita det är naturligt. 

Före och efter = kritvita blev de! 

Jag blekte dem år 2015 så bilden är från då och sen dess har jag inte blekt mina tänder. Jag vill nu testa att bleka dem igen för att hålla dem så vita. Men nu tänkte jag testa ett helt nytt sätt och det är att bleka dem själv hemma. Jag fick en skena avgjutna från mina tänder så jag hoppas kunna använda den då den är helt oanvänd. Jag minns att när jag blekte mina tänder sist, kände jag av ilningar eller isningar, men besvären är inte farliga och på mig försvann det efter första dagen. Jag hoppas det inte känns lika mycket när du gör det på egen hand!?

Bästtandblekning.se är en oberoende guide för tandblekningsprodukter för hemmabruk. – De guidar dig till att hitta det bästa kitet för tandblekning hemma. Jag har aldrig testat det innan men jag tänkte göra det nu. Har du testat det? Om jag, vilken kan du rekommendera? 

Missfärgningar är väldigt vanligt, och det finns flera orsaker till att tänderna blir missfärgade. Nu röker inte jag men jag började dricka kaffe för första gången 2016 (2-3 ggr veckan) en kopp då och då som gör att de kan missfärgas.  Men röker eller snusar du kan färgämnen från exempelvis tobak ge missfärgningar. Precis som kaffe, te och rödvin kan ge. Sen fick jag veta att även vissa mediciner kan leda till missfärgade tänder som en bieffekt. Dessa sorters missfärgningar är relativt enkla att åtgärda genom en tandblekning, alltså något du kan göra hemifrån med ett tandbleknings-kit.

Lite råd innan du bleker dem: Om du är gravid eller ammar bör du inte göra en tandblekning hemma. Det är viktigt att laga eventuella hål innan du bleker tänderna, och för att göra tandblekningen så effektiv som möjligt bör eventuell tandsten tas bort först så ett besök hos tandläkaren innan är att rekommendera. Nu har jag inga hål i mina tänder att laga och det har jag inte haft på över 20 år. Jag går regelbundet till tandläkare och tar bort eventuell tandsten och jag är inte gravid, så för min del är det bara att testa på. Du bör undvika mat och dryck som kan missfärga dina tänder, exempelvis rödvin, kaffe och blåbär. Min tandläkare sa till mig att jag kan äta allt som är vitt.